Sosyal Medya

صفحه نخست

اسرائیل در اتحادیه آفریقا چه می کند؟

 

نویسند: ایفئولوا صدیق اویلامی

ترجمه : ناجیه حافظی

.دیپلماسی و سیاسی خارجی یک کشور نقش بسیار مهمی در رشد سیاسی و اقتصادی آن دارد

به خصوص اگر کشور مورد نظر کشوری مانند اسراییل باشد که وجود و تداورم خود را مدیون روابطی است که بامتحدان خود بر قرار کرده است،موضوع سیاست خارجی اهمیت بیشتر پیدا میکند.

به همین دلیل است که اسرائیل از زمان تاسیس با به امروز تمام تلاس خود را برای پذریش آن در حهان اجاکم داده است

به عنوان الزام این هدف ، اسرائیل سعی کرد هر آن کشوری که روابط خود را با آنها قطع کرده بود درست کند. و تلاش جدی برای پیوستن به همه سازمان های دیپلماسی که فرصت مشارکت در آن ها را داشت انجام داد. سیاست های اسرائیل در قبال افریقا بر اساسا همین هدف شکل میگیرد.

در ۲۰ جولای توسط آللو ادماسو سفیر اسرائیل به مقراتحادیه آفریقا دراتیویی یک استوار نامه ارسال شد. بنابر این اسرائیل به عضویت ناظر در اتحادیه افریقا که تقریبا بیست سال است با آن مبارزه کرده است دست یافت به عبارت دیگر اگر چه اسرائیل در اتحادیه آفریقا حق رای ندارد، اما امکان مشارکت در بسیاری از فعالیت های این سازمان را دارد.علاوه براین اسرائیل این فرصت را دارد که با عضویت ناظر بار عضویت کامل در خواست دهد . این مقاله سعی خواهیم کرد به رویاها و اهداف اسرائیل در رابطه با افریقا بپردازیم.

کشور های که با عضویت ناظر اسرائيل مخالف دارند.

 

مسیر عضویت ناظر اتحادیه افریقا:

 

بنجامین نتانیاهو رئیس جمهور سابق اسرائیل در سال ۲۰۱۶ به افریقا باز میگردد و افریقا نیز به اسرائیل باز میگردد. پس از جنگ یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ بسیاری از کشور های افریقایی بسته به تصمیم سازمان اتحادیه افریقا روابط خود را با اسرائیل قطع کردند.

اگر چه اسرائیل در دوره بعدی به عضویت ناظر در OAUاعطا خواهد شد، اما اسرائیل این عضویت را پس از بازسازی سازمان در سال ۲۰۰۲ تحت عنوان اتحادیه افریقا از دست داد. اما اسرائیل تسلیم نشد و ماه گذشته تمام فرصت های دیپلماتیک خود را در افریقا بسیج کرد و به جایگاهی دست یافت که میتوانیم آن را به عنوان عضویت در پشت در ۱۱ بدانیم. این هدف اسرائيل قبلا توسط لیبیا سودان و قدرت های منطقه ای مانند الجزایر، نایجیریا و افریقا جنوبی مسدود شده بود.

اکنون، اعتلاف جدیدی به رهبری الجزایر و درحال حاضر متشکل از حدالقل ۱۵ کشور، اعتراض جدیدی به وضعیت جدید اسرائیل به راه انداخته است. با این حال، در تحلیل نهایی، بیانیه به این سوالات به صورت واقع  پاسخ داده شود.

همه این تحولات برای افریقا چه معنایی دارد؟ این رویدادها چه تاثیری بر رفاه افریقا خواهد داشت؟ مهمترین از آن، این موضوع چه تاثیری بر روند فعالیت ها و جنایات اشغالگرانه اسرائیل در فلسطین خواهد داشت؟

مسئله فلسطین:

ارائیل توسط ۴۷ کشور از ۵۴ کشور افریقایی به عنوان یک کشور کامل تعریف شده است. اما اکثر کشورهای افریقایی از فعالیت های اشغالگرانه اسرائیل در فلسطین حمایت نمیکنند.

این کشورها اغلب علیه فعالیت های اشغالگر اسرئیل در سازمان ملل رای می دهند. در واقع، آرای سودا جنوبی که کشور افریقایی است که بیشترین حمایت از اسرئیل را دارد، ۵۰ ٪ با آرای نزدیکترین متحد اسرائیل، یعنی کشورهای وابسته به امریکا مشترک بود. کشورهای افریقایی از سال ۲۰۱۳ فلسطین را به عنوان عضو ناظر اتحادیه افریقا پذیرفته اند. فلسطین بارها از این پلت فورم برای افزایش آگاهی در مورد جنایات اسرائیل انتقاد کرده است.

قابل درک است که برخی از کشورهای افریقایی در سیاست خارجی خود نشان نمی دهند. اما اسرائیل در حال از دست دادن حمایت دائمی خود در غرب است و اکنون شروع به جستجوی کسب اعتبار خود در افریقا کرده است. به عنوان یکی از الزامات دستاورد های اقتصادی و طبیعی است که برخی کشورها نگرش های سخت گیری قدیمی خود رانسبت به اسرائیل نرم کنند. با این حال، اگر این کشورها موضوع خود را در قضیه فلسطین به خطر بیاندازند، رویای افریقای اسرائیل به کابوس برای آرمان فلسطین تبدیل خواهد شد. علاوه برهمه اینها، اگر منفت های ناشی از سیاست توسعه طلبانه اسرائیل در افریقا را محدود به آرمان فلسطین بدانیم، دیدگاه دستی نیست. دراین مرحله،‌در حالی که هیچ گونه امتیازی از آرمان فلسطین قائل نیستیم،‌ اما نکته اصلی اقتصاد، امنیت و ثبات سیاسی افریقا است.

اقتصاد:

 قدرت اقتصادی افریقا در سطح جهان در حال افزایش است. پتانسیل تجاری این قاره در سال های اخیر اکثر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه را به افریقا جذب کرده است. اسرائیل مدت هاست که میخواهد از این پتانسیل افریقا بهره مند شود،‌ اما رفتارهای سختگیرانه ای که او برای مدت طولانی دیده بود این اجازه را نمی داد. در واقع اسرائیل در سال ۲۰۱۷ به پیروی از الگوی چین، ترکیه، امریکا، روسیه و امثال اینها قصد برگزاری اجلاس افریقا را داشت که این رویداد در آخرین لحظه لغو شد. در همان سال، نتانیاهو در اجلاس سران ECOWAS ، سازمان کشورهای حذب افریقا، شرکت و یک یادداشت تفاهم میلیارد دالری امضأ کرد.

 

 

همه این تلاش افزایش سهم اقتصادی اسرائیل دراین قاره با کسب اعتبار در آفریقا است با عضویت ناظر خد در اتحادیه آفریقا است با عضویت ناظر خود در ابتحادیه اقرقا و همدلی که در این قاره به دست اورده است ، برای اسرایئل آسان تر خواهد بود که بازار های آفریقا خود را کسترش دهد. با گسترش بازارهای خود، اسرائیل میتپاند از تجارت آزاد در آفریقا که هنوز به طورکامل حا نشده اشت سود بیشتری ببرد. بنابراین ، یک وضعیت تاثیر بسیار بدی بر سنایع محلی به ویژه در کشورهای در حال توسعه خواهد داشت.

شاید به همین دلیل است که اکثر این کشورها موضوع سخت تری در قبال وضعیت خدید اسرائیل تخاذ کردند. اسرايیل منافع قابل توجهی در بخش مخابرات، معدن ،انرژی، فناوری، کشاورزی و مهمتر از همه در بخش های امنیتی و دفاعی در آفریقا دارد.

درعین زمان اوباما در حال پروژه های مشترک را در این قاره با ایالات متحده آفریقا انجام می دهد، مانند پروژه قدرت آفریقا.

امنیت:

فناوری اطلاحالات و امنیت اسرائیل از دیربار در میان دولت های آفریقایی شهرت داشته است . در حالی که برخی کشور ها  محصولات اسرائیل را برای پنهان کاری ترجیح می دادند، برخی کشورها به ویژه مستعمرات سابق فرانسه  این محصولات را حایگزینی برای حاکمیت فرانسه می دانستند . به عنوان مثال ، متیواوییویه در مقاله ای                کامرون را به عنوان  تل اویوکوجک   توصیف کرد. زیرا امنیت زئیس جمهور این کشور کاملا در ست اسرائیل است. موساد ، بازوی اطلاعات خارجی اسرائيل ، در طول سال ها خدمات مختلفی (قانونی و غیر قانونی) به رهبران آفریقا آرائه کرده است. این سازمان با گروه های شورشی همکاری میکند.

موساد در دهه ۱۹۷۰ نقش بسیار فعالی در جدایی سودان جنوبی ایفا کرده است.

این گونه فعالیت ها در قاره آفریقا

افزایش می یابد و این کار پیامد های بسیار منفی برای رفاه کشور های آفریقایی خواهد داشت.

نتیجه :

 

 پس از تاکید بر پیامد های منفی عضویت ناظر اسرائیل در اتحادیه آفریقا ، میتوان چنین گفت : مکی ن.تم نصور کرد که اتحادیه آفریقا که در همبستگی علیه استعمار و انواع ظلم و ستم ظهور کدره، سیاست هایی را به نفع استرائیل دنبال کند . کشور های آفریقایی که انتظار میرود ظلم اسرائيل به فلسطینیان را درک کند، هرگز نباید از آرمان فلسطین است بر دارند. رهبران آفریقا باید پشت میز بنشینند، منافع شخصی و تعصبات خود را پشت سر بگذارند و در راستای منافع آفریقا و درگر کشور های تحت ستم است همگاری کند . کشور های آفریقایی باید مزایا و معایب شامل اسرائیل را به طور کامل بررسی کنند. کشور های آفریقایی بیشتری باید به ائیلاف تحت رهبری الجزایر برای حذف اسرائیل از اتحادیه افریقا بپیوندند. درعیر آن صورت سازمان ممکن است که گرفتاری یک گودال بزرگی شود. بخاطریکه او یک بیگانه را ترجیح دهد.

Be the first to comment .

* * Required fields are marked