Sosyal Medya

اسلام

آیا کلیساها در نیجیریا حکومت را به دست می گیرد؟

نویسنده: موسی ادابایو

مترجم: ناجیه حفیظی                                                                                                                   

 

در اواسط قرن بیستم، به موازات پایان جنبش های استعماری در آفریقا، مسیحیان آفریقایی که مسیحیت را از طریق مبلغان مذهبی پذیرفتند، با اتخاذ ایدئولوژی به پنطاکستالیزم شروع به تاسیس کلیساها و گروههای مذهبی خود کردند. مسیحیت پنطاکستال که به عنوان جنبشی در قرن بیستم و شاخه انجیلی پروتستانتیسم ظهور کرد، به عنوان یک جنبش مذهبی عرفانی بیان می شود که در تجارب صرفاً فردی به دنبال امر مقدس است و بر وحدت معنوی تأکید می کند. در کشورهای آفریقایی که به تازگی استقلال خود را به دست آورده اند و در سال های آینده برای توسعه کردن مشکلات بسیاری را تجربه کردند و خواهند کرد . در قاره آفریقایی بزرگترین کشور نیجیریا با جمعیت مسیحی حدود 80 میلیون نفر تقریباً نیمی از مسیحیان اعضای یکی از کلان کلیساهای بومی هستند. در طول سالها، کلیساهای پنطیکاستی نیجیریا سرمایه گذاری های زیادی در بخشهای بهداشتی، بانکداری و آموزش انجام دادند که آنهارا از "از مالیات کلیسا" به سود اقتصادی خودشان استفاده میشود و کمک های مختلفی دریافت می کنند‌. تقریبا بزرگترین پوهنتون های خصوصی کشور متعلق به آنهاست. رهبران این کلیسا های بزرگ اغلب مورد انتقاد قرار گرفته‌ ‌اند که با پول کلیسا زندگی لوکس و چرخبالهای شخصی زندگی مجلل را می گذرانند. با این حال، جایگاه این ساختار در سیاست قبل از انتخابات 2015 بر سر زبان ها افتاده و زیر سوال رفت. در آستانه انتخابات  2015 اوریتیجافور، رئیس جامعه مسیحی نیجیریا یکی از چهره های بود که اغلب در کاخ دیده می شد. در واقع در آن زمان 4 نفر که توسط این فرد برای خرید مقداری مهمات با هواپیمای شخصی وی فرستاده شده بود با 9.3 میلیون دالر در آفریقایی جنوبی دستگیر شدند‌. متأسفانه جنبه درونی این رویداد هنوز روشن نشده است. یکی از مشخص ترین ویژگی های انتخاباتی سال 2015 بدون شک این است که کولاک جاناتان که رئیس جمهور آن دوره بود و بار دیگر نامزدی خود را برای ریاست جمهوری اعلام کرد، کلیساها را برای اعلام تصمیمات رسمی مهم انتخاب کرد. بر اساس همه اینها تصور میشد که رقابت بین دو نامزد مهم، جاناتان و محمد بوهاری می تواند به یک رقابت مسیحی-مسلمانی تبدیل شود. یکی استین بایو، که در طول انتخابات دستیار مسلم بوهاری بود که یکی از کشیش های بزرگ کلیساهای پنطیکاستی در نیجیریا است، نه یک مسیحی ساده. یمی اوسین بانو به عنوان جرقه مهم در پیروزی محمد بوهاری در سال 2015 استفاده شد. بوهاری قبلاً هم با یک کشیش دیگری در انتخابات شرکت کرده بود.

بیایم در سال 2022

با اعلام یمی اوسینباجو برای نامزدی ریاست جمهوری خود در انتخابات 2023، مشخص شد که او از سال 2015 فعالیت های زیادی را از طرف مسیحیت و کلیسای RCCGدر دولت انجام داده است. علاوه بر این، نظریه RCCGدر مورد تصاحب دولت موضوع بحث شد. بنابراین کلیسای RCCGچیست و یمی اوسینباجو معاون رئیس جمهور دقیقاً چه چیزی را نمایندگی می کند؟

RCCGچیست؟

RCCGکه مخفف کلمه Redeemed Christian Church of Godاست، در سال 1952 توسط کشیش Josiah Olufemi Akindayomiتأسیس شد. از زمان مرگ کشیش آکیندایومی در سال 1980، کشیش Enoch Adejare Adeboyeریاست کلیسا را ​​بر عهده داشت. Adeboyeموفق شد کلیسا را ​​با فراتر از اندازه کوچک آن زمان به یک جماعت بزرگ تبدیل کند. بر اساس برخی ادعاها، هدف Adeoyeتبدیل کلیسا به یک سازه با شاخه هایی در هر خیابان نیجریه و اعضای هر خانواده است. اگر آن را به عنوان یک استعاره در نظر بگیریم، هدف به طور جدی محقق می شود. زیرا تعداد اعضای RCCGدر نیجریه از 5 میلیون نفر فراتر رفته و حدود 14000 شعبه در سراسر کشور دارد. همچنین صدها شعبه در بیش از 100 کشور در سراسر جهان دارد. تمامی این شعب از ستادی که 2500 هکتار مساحت دارد و کمپ 3 میلیون نفری دارد اداره می شود.

انتخابات عمومی 2015 و ظهور یمی اوسینانجو

قبل از انتخابات سراسری 2015، عنصر مذهبی نقش بسیار مهمی در انتخابات نیجریه داشت. فقط انتخابات 2015 تفاوت هایی را نشان داد. وقایع بوکوحرام در آن زمان و تصمیم بخاری که از طریق رسانه ها به عنوان یک اسلام گرا معرفی شده بود برای کاندیداتوری مجدد، بحث های بسیار جدی را در مورد مفهوم دین برای نامزدها ضروری کرد.  حزب بخاری، APC، یمی اوسینبانجو، کشیش و استاد دانشگاه، که قبلا وزیر دادگستری ایالت لاگوس بود را به عنوان نامزد معاون رئیس جمهور انتخاب کرد تا برخی از انتقادات وارده به وی را بی اثر کند و تعادل را در جامعه بازگرداند. . تأثیر کلیسای بزرگ، که اوسینبانجو به آن تعلق داشت، در طول فرآیند انتخابات غیرقابل انکار بود. حتی این واقعیت وجود دارد که بخاری قبل از انتخابات «برای خودنمایی» در برنامه های کلیسا شرکت می کرد.

تصاحب Osinbajo، RCCGو تصرف نهادهای دولتی

با اعلام اوسین باجو مبنی بر اینکه او برای ریاست جمهوری در انتخابات 2023 نامزد خواهد شد، برخی از پرونده های قدیمی که ادعا می شود. اوسین باجو از طرف مردمش قدردانی بیشتری دریافت کرده بود در حقیقت ملتش را چگونه فریب داده است آشکار شد. اتهامات که مورد بحث قرار گرفت از طرف افراد و گروه مسلمانان که در قدم اول  فاروق آدامو کَپروگی می آید به میان انداخته شد.  قبل از نقل مکان به کاخ، Osinbajoاداره کلیسای Olive Tree Parish’ı ، شاخه کلیسای RCCGرا بر عهده داشت. این شعبه در لبه جزیره Banana Island، جایی که برخی از ثروتمندترین مردان آفریقا در آن زندگی می کنند، قرار دارد. برخی از ثروتمندترین مسیحیان لاگوس نیز در این کلیسا حضور دارند و نقش مهمی در انتخاب اوسینباجو توسط بخاری برای کمک به او داشتند. پس از اینکه کشیش اوسینباجو معاون رئیس جمهور شد، ادعاهای زیادی مطرح شد و در انظار عمومی به شدت مورد بحث قرار گرفت مبنی بر اینکه کلیسایی که او رهبری می کرد در واقع مردانی را برای استقرار در ایالت آموزش می داد.این ادعاها واقعاً نباید ساده انگاشته شود. زیرا اکثر افرادی که در دولت حرفی برای گفتن دارند اعضای این کلیسا هستند                                                                                    جالبتر اینکه پس از ترک خدمات کلیسایی اوسینباجو، جانشین او، اوکچوکو انلاماهOkechukwu Enelamah، چند ماه بعد وزیر بازرگانی کشور شد. کشیش الکس آیولا اوکوهAlex Ayoola Okoh، که جانشین انلاماه Enelamahشد، به عنوان رئیس اداره خصوصی سازی منصوب شد. اتفاق جالب دیگر این است که اولوکایود پیتان که کشیش همان کلیسا بود به عنوان رئیس بانک توسعه صنعتی نیجریه )BOI) منصوب شد. علاوه بر این، اوسینباجو روحانیون RCCGرا در بسیاری از مناصب مهم دولتی منصوب کرده است.                                                         

از سوی دیگر، این منصوبان تقریباً تمام کارمندان مؤسساتی را که رهبری می کنند را با اعضای RCCGپور می کنند. از اظهارات فاش شده مشخص است که حمایت اوسین باجو از کلیسا در دولت در واقع وضعیتی فراتر از شخصیت اوست. مدیران RCCGدر بیانیه های خود خواستار ایجاد یک بخش سیاسی در هر شاخه کلیسا شدند تا از اعضایی که وارد سیاست می شوند حمایت شود. در افکار عمومی تصور می شود که این فعالیت ها برای حمایت از نامزدی ریاست جمهوری اوسین باجو انجام شده است. اما هدف اصلی ایجاد RCCGدر هر بخش از دولت است.

نتیجه

رویدادهای اخیر در نیجریه نشان می دهد که قدرت دولتی عمداً توسط یک کلیسای مسیحی تصرف می شود. عموم مردم باید در این مرحله بسیار مراقب باشند. بیشتر این عناصر نه به دولت، بلکه به قدرتی که آنها را در موقعیت فعلی خود قرار داده وفادار هستند. منظورم سران کلیسا است! مانند ماجرای FETOدر ترکیه، افرادی تحت عنوان دین برخی مواضع را اتخاذ کرده و نهادهای دولتی را تحت کنترل خود درآورده اند. چنین شرایطی به طور مسلم به پیشرفت و وحدت کشور آسیب می رساند، به ویژه در مورد آزادی اندیشه و اعمال مذهبی.

برای مثال، مسلمانان ساکن در جنوب غربی نیجریه، جایی که مسلمانان هنوز از قدرت سیاسی قابل توجهی برخوردارند، به دلیل مذهب خود همچنان مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. مسیحیان و رهبران مسلمان لیبرال به طور مداوم با حق زنان مسلمان برای داشتن حجاب در برخی موسسات و محل کار مخالف هستند. رؤسای بسیاری از مؤسسات خدمات عمومی، نماز خواندن را پسندیده نیستند. بنابراین، مسلمانان باید به جای حمایت مکرر از رهبران فاسدی که هیچ وابستگی به دین ندارند، تلاش کنند تا رهبران قوی ایجاد کنند که بتوانند آنها را نمایندگی کنند. محکوم کردن RCCGیا جنبش های مسیحی آسان است. اما تا زمانی که نتوانیم جایگزینی برای این نهادها و جنبش‌ها از دیدگاه مسلمانان تولید کنیم، انتقادها و محکومیت‌ها معنایی نخواهد داشت. بنابراین موثرترین راه حل، تولید جایگزین های خوب و صحیح است. از این رو، در یک جامعه چند دینی، زمان آن فرا رسیده است که رهبران مستعد و محترمی تربیت شوند که شایستگی شکوه اسلام را داشته باشند و موجب سربلندی مسلمانان شوند.

Be the first to comment .

* * Required fields are marked